Playstation 4 pro: de volgende stap in je game-ervaring

Nog niet eens zo lang geleden stonden we ons nog te verwonderen, hoe het mogelijk was een spelletje als Pacman of Super Mario te spelen op een beeldscherm. Tegenwoordig volgen de ontwikkelingen in de besturingssystemen binnen de wereld van het gamen elkaar razendsnel op.
Er is echter de laatste tijd een grote verandering opgetreden. In plaats van compleet of bijna nieuwe modellen te ontwerpen die dan een opeenvolgend nummer mogen dragen, houden producenten van gameconsoles zich momenteel meer bezig met het verbeteren van bestaande versies. PlayStation, inmiddels bij versie 4 aanbeland, had al eerder een “magere” versie uitgebracht, PlayStation 4 Slim en is nu gekomen met een verbeterde versie, de PlayStation 4 Pro.

 

Playstation 4

 

Groter, sneller, scherper, beter

Eigenlijk zou je deze opsomming misschien wel moeten beginnen met “duurder”, want de Playstation 4 Pro versie kost al gauw €100 meer dan de gewone 4 versie. Dat is een hoop geld en dan rijst automatisch de vraag of het dat wel waard is. Wat betreft de andere stelling (groter, sneller, scherper, beter) kun je over het algemeen stellen dat ze inderdaad allemaal van toepassing zijn op de PlayStation 4 Pro.

 

Groter

De Playstation 4 Pro is ietsje groter dan de basisuitvoering en dat zien we vooral aan de inhoud van het kastje, die duidelijk uitgebreider is en alleen daardoor al visueel beter, eh, presteert. Tevens heeft PlayStation de touch-knoppen voor Power en Eject vervangen door “echte” knoppen en is er aan de achterkant een extra USB-aansluiting bijgeplaatst.

 

Sneller

De rekenkracht van de PlayStation 4 Pro is flink opgevoerd, waarbij op diverse gebieden winsten behaald zijn van 20 tot 30%, uiteindelijk resulterend in een verdubbeling van die totale rekenkracht.
Processorsnelheden zijn verhoogd en er is meer geheugen bijgekomen. Dat extra, weliswaar wat tragere, geheugen wordt dan gebruikt voor achtergrondtaken, zodat nu het volledige snellere geheugen gebruikt kan worden voor het gamen.

 

Scherper

Een term die men in de wereld van het gamen en ook van de televisie steeds meer ziet opduiken is 4K, hetgeen te maken heeft met de scherpte van het beeld. Een echte gamer wil kunnen genieten van elk detail die het spel te bieden heeft, waardoor de ervaringen meer levensecht worden dan ooit tevoren. De PlayStation 4 Pro is in staat die kwaliteit te leveren dankzij de eerder genoemde toegenomen rekenkracht. Overigens geldt dit niet alleen voor games, maar ook voor streamingservices van leveranciers van films en tv series zoals bijvoorbeeld Netflix. In tegenstelling tot vroeger worden gameconsoles niet meer alleen gebruikt voor spelletjes, maar kunnen ze fungeren als volledige mediacentra. Een klein minpuntje is dat het niet (meer) mogelijk is Blue Ray schijfjes af te spelen.

Beter

Ja, ontegenzeglijk ja! De Playstation 4 Pro is beter dan de PlayStation 4 of 4 Slim en kan zich gemakkelijk meten met de andere merken gameconsoles. Het apparaat is een stuk krachtiger, maar (en er is altijd een maar) is daarbij vooral gericht op in staat te zijn 4K beeldkwaliteit te leveren.

 

PlayStation 4 Controller

Aangezien er bijzonder weinig, en eigenlijk ook alleen maar esthetisch, verschil zit in de controllers voor de basis en slimversie van de PlayStation 4, zou je je af kunnen vragen of het mogelijk is een PlayStation 4 Pro voordeliger te kopen zonder controller. Dit zou vooral voor bezitters van een eerdere versie een prikkel kunnen zijn om de nieuwste PlayStation 4 aan te schaffen.

 

PlayStation 4 Pro kopen

Zoals al in de inleiding is vermeld, is de Pro een stuk duurder dan de gewone 4 uitvoering. Je kunt deze gameconsole op diverse manieren aanschaffen. Voor velen heeft een echte speciaalzaak de voorkeur, omdat menselijk contact over het algemeen als positiever ervaren wordt. Dat uit zich vooral in de klantenservice. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid tot aankoop via het internet bij een online winkel. Overigens valt daarbij wel op, dat er enorme verschillen zijn in prijs: van bijna €400 tot over de €500. Ook hier geldt dat eerdere ervaringen met de winkel vaak de doorslag geven als het gaat om een nieuwe aankoop.

 

Conclusie

De doorgewinterde gamer zal altijd graag het nieuwste van het nieuwste in huis willen hebben en dat geldt zeker voor de PlayStation 4 Pro. De console is krachtiger, biedt meer prestaties, ziet er gelikt uit en richt zich vooral op de toekomst, waarin 4K de nieuwe standaard is.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *