Symptonen ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme komt heel vaak voor na een tekenbeet. De teek nestelt zich vast in de huid en er ontstaat een rode vlek in de huid, die geleidelijk groter wordt. Deze verbleekt centraal zodat er een ring ontstaat in de huid, waardoor men een huidaandoening krijgt.

Symptomen van Lyme

Als men gebeten is door een teek kan men griepachtige klachten krijgen zoals hoofdpijn, stijve nek, koorts, spierpijnen en vermoeidheid. Deze klachten kunnen in de loop van tijd weer verdwijnen, maar als de Lyme-bacterie zich verspreid kunnen er diverse symptomen ontstaan. De ziekte van Lyme kan onder andere leiden tot neurologische, dermatologische, reumatologische, cardiologische, opthalmologische en psychiatrische klachten. Een tekenbeet moet dan ook zo snel mogelijk behandeld worden om er voor te zorgen dat de bacteriƫle infectie zich niet verspreid.

 

Stadiums van Lyme

De ziekte van Lyme kan worden opgedeeld in drie delen. Dit moet gezien worden als een model, waarvan de werkelijkheid vaak afwijkt. De ziekte kan per persoon namelijk erg verschillend zijn. In het eerste stadium gaat het vaak om de lokale beet van de teek. Hiermee wordt bedoeld waar de teek de beet heeft geplaatst en zo snel mogelijk ervoor wordt gezorgd dat de teek wordt verwijderd om verdere infectie te voorkomen. Een stadium verder betekent dat de infectie al verder het lichaam is binnen gedrongen en er dus diverse symptomen kunnen optreden die zorgen voor lichamelijke klachten. Het laatste stadium betekent dat er sprake is van chronische Lyme en dat houdt in dat men continue lichamelijke ongemakken heeft.

 

Het beste is als er een tekenbeet heeft plaats gevonden, dat deze zo snel mogelijk behandeld wordt. Hiermee wordt de kans op verdere infectie en lichamelijke ongemakken verkleind.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *