Wat zijn de taken van een Boekhouder?

Een boekhouder verzorgt verschillende werkzaamheden, die allemaal raakvlakken met het verzorgen van de boekhouding van particulieren of particulieren hebben. Ook heeft een boekhouder een adviserende rol bij zijn taken.

Taken die voortkomen uit die adviserende rol zijn het adviseren over aftrekposten of investeringen, om er belastingtechnisch een zo een groot mogelijk voordeel uit te halen. Een boekhouder is dus ook een adviseur voor het financiële gebied. Onze accountants in Almelo zijn hier in gespecialiseerd.

Vaak is de boekhouder een belangrijke schakel voor de ondernemer. Vooral in de ondersteuning van de belastingaangifte of de jaaropgave is de boekhouder niet weg te denken.

Meestal verzorgt een boekhouder voor meerdere bedrijven de boekhouding. Een boekhouder is wat anders dan een accountant. Bij een accountant blijven de verantwoordelijkheden bij de ondernemer liggen en bij de boekhouder niet . Meestal zien de ondernemers op tegen het boekhouden, waardoor de boekhouding nog al eens wordt verwaarloosd.

Het verwaarlozen van de boekhouding is niet nodig, want als je gestructureerd te werk gaat is zelf boekhouden goed te doen. De meeste problemen ontstaan doordat de boekhouding achterloopt en het werk zich maar op blijft stapelen. Het kan nog extra problemen met zich meebrengen als de belastingdienst nog meerdere vragen of verplichtingen aan het bedrijf gaat stellen. Wilt u dit voorkomen en een duidelijk inzicht in uw bedrijf hebben? Neem dan gerust eens contact op met Salarisadministratie Almelo.

 

Author: admin

Share This Post On