Aspergesoep
Lekkere aspergesoep maken? Je kunt de lekkerste aspergesoep maken met verse asperges. In een half uur kun jij deze heerlijke aspergesoep aan je gasten serveren. Maar eerst maar eens zorgen dat je weet wat je moet doen, ervoor zorgen dat je alle ingrediënten in huis hebt en de bereidingswijze doornemen. Met dit recept kun jij heerlijke aspergesoep bereiden dus veel succes!
Ingrediënten aspergesoep met verse asperges
Als je deze lekkere aspergesoep met verse asperges gaat maken, dan maak je in totaal vier porties. Komen er meer mensen eten en wil je meer maken? Dan kun je altijd alles maal twee doen en dan kun je ruim acht porties maken. De volgende ingrediënten heb je nodig om je eigen aspergesoep te maken:
- 500 gr asperges, geschild en in stukjes gesneden
- 750 ml water
- zout
- 1 snufje suiker
- 40 gr + 75 gr boter
- 40 gr bloem
- 1 eetlepel kippenbouillon
- 1 eidooier
- 125 ml slagroom
- witte peper
- een beetje versgehakte peterselie
Bereidingswijze
Het voorbereiden van de aspergesoep neemt ongeveer tien minuten in beslag. Het echte bereiden kost je twintig minuten.
Dit wil zeggen dat je binnen een half uur deze lekkere aspergesoep klaar kunt hebben! Maar hoe ga jij deze aspergesoep maken?
- Je doet water in een grote pan en doet hier wat zout en suiker bij. Je brengt het geheel nu aan de kook.
- Je voegt stukjes asperges toe en dit laat je een kwartier koken, tot de asperges zacht zijn.
- Is het gekookt? Dan ga je het geheel afgieten. Let goed op want je moet het kookvocht opvangen en bewaren.
- Vervolgens ga je 40 gr boter in een pan verhitten.
- Als je de boter heet is doe je hier bloem bij en je gaat het aanbakken en blijft continu roeren
- Je doet dan beetje bij beetje het aspergenat er bij samen met de kippenbouillon.
- Zorg dat het geheel even aan de kook wordt gebracht.
- Je gaat in de tussentijd de eidooier met de slagroom loskloppen. Je moet dan het vuur van de soep lager zetten en het ei-slagroommengsel door de soep roeren.
- Let op want de soep mag nu niet meer koken, anders kan het ei stollen.
- Je laat nu de resterende boter in de soep smelten. Dan breng je het op smaak met zout en peper.
- Schep de soep nu op de borden en je kunt er eventueel wat peterselie overheen doen.
Tips
Bij de aspergesoep kun je altijd wat peterselie toevoegen zodat het er mooier uit ziet qua afwerking. Dit moet je dan net doen voordat de mensen aan tafel gaan zitten. Het ziet er leuk uit en het zal nog meer smaak krijgen als je die keuze maakt. Iedereen zal lekker genieten van je eigen gemaakte aspergesoep met verse asperges. Zorg er voor dat je op tijd gaat beginnen zodat je met zijn allen kunt genieten van deze heerlijke aspergesoep.
Smakelijk eten allemaal en veel succes met het bereiden van de aspergesoep!
Recente reacties