Automatisering op de werkvloer

Automatic Guided Vehicles zijn een uitstekend middel om uw bedrijfskosten te verlagen. Ze worden tijdens intern transportgebruikt om vaak herhaalde verplaatsingen van materiaal uit te voeren, zonder dat daar menselijke vaardigheden bij komen kijken. Zo kan een AGV het werk van bijvoorbeeld een vorkheftruck of transportband overnemen. Deze automatisch geleide voertuigen kunnen voor order verzamelwerkzaamheden gekoppeld worden aan andere logistieke systemen.

De voordelen van Automatic Guided Vehicles

Het gebruik van Automatic Guided Vehicles maakt het uitvoeren van interne transporten een stuk goedkoper, doordat ze geautomatiseerd zijn en niet bemand hoeven te worden. Systemen die op basis van AGV’s functioneren, kunnen ingezet worden in distributieomgevingen, pakhuizen, magazijnen en productiewerkplaatsen. Niet alleen worden kosten gedrukt doordat minder personeel nodig is en minder pauzes worden gehouden, ook de veiligheid op de werkvloer neemt aanzienlijk toe door het inzetten van AGV’s.

wewo-materialhandling-elektrowagens

Een systeem waarbij gebruik wordt gemaakt van automatisch geleide voertuigen kan bovendien ten aller tijden worden uitgebreid, aangepast of in beheersystemen worden geïntegreerd. Onder de AGV’s bevinden zich volledig automatische vorkheftrucks, smalle gangen trucks en reachtrucks. Deze voertuigen kunnen zichzelf door zwermintelligentie aansturen om taken uit te voeren en bovendien met andere AGV’s communiceren. Een ander voordeel van werken met AGV’s is dan ook het efficiënte verkeer op de werkvloer.

Voor verschillende doeleinden inzetbaar
Enkele taken die een AGV u uit handen kan nemen, zijn het optillen, draaien en opschuiven van producten, producten in diepe rekken plaatsen en deze er weer uithalen, ladingen op transportbanden plaatsen en het verplaatsen van producten over een langere afstand. De Automatic Guided Vehicles helpen u bij het transporteren van niet alleen pallets, maar ook kleine transport hulpmiddelen en rolcontainers. U kunt voor verschillende types automatisch geleide voertuigen kiezen en deze vervolgens inzetten bij lichtgewicht intern transport tot vervoer van de zwaarste lasten.

Neem gerust contact op met WEWO IC voor meer informatie!

 

Author:

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *