Babykleding voor de eerste weken

Als je voor de allereerste weken babykleding wilt aanschaffen, is een goed voorbereiding van belang. Je zal je baby een aantal keren per dag moeten verkleden, omdat het gewoonweg baby’s zijn die hun kleding snel vies maken. Zorg er dus voor dat je simpele outfits hebt die makkelijk aan te trekken zijn. Je wilt dus zachte en comfortabele babykleding die zeker niet irriteren.

Maat
Het is lastig om te voorspellen wat voor kledingmaat je baby op het begin nodig heeft. Veel baby’s groeien de eerste drie maanden ontzettend snel, terwijl sommige juist weer wat langzamer zijn. De beste tip is om kleding te kopen in verschillende soorten maten en eventueel terug te brengen als het niet past.

Checklist
Hoeveel babykleding je nodig hebt, hangt af van hoe vaak je van plan bent de was te doen. De onderstaande richtlijnen geven een indicatie hoeveel je van alles nodig hebt. Dit kan je gebruiken ter voorbereiding voor de baby is geboren.

  1. Zorg voor ruim vijf pakjes die uit een geheel bestaan. Dit noem je ook wel een ‘boxpakje’. Dit is ontzettend fijn voor de baby. Het is zacht, comfortabel en makkelijk aan en uit te trekken.
  2. Reken erop dat je ongeveer zes shirts nodig hebt. T-shirts zijn fijn, maar ook shirts met een kolletje. Het gaat gemakkelijk over het hoofd heen en is goed te combineren met een broekje.
  3. Je hebt ongeveer zes leggings nodig. Een baby vindt een legging veel aangenamer dan een broekje. Het is zacht en ze kunnen er lekker in rollen en spelen. Als het vies is hoef je niet het hele outfit te veranderen, maar alleen het broekje. Dat scheelt weer een was!
  4. Een baby heeft genoeg aan een jas of een sweater. Je hoeft er hier natuurlijk niet te veel van te kopen. Het is echt alleen nodig als het erg koud is binnen of als je erop uit gaat.
  5. Een fijne pyjama is natuurlijk onmisbaar. Je baby kan niet de hele nacht ook nog doorbrengen in de kleding die die overdag aan heeft.

 

Author: admin

Share This Post On