Cremeren van uw hond

Als je hem nodig had, dan was hij er. Altijd blij als je thuiskwam, al was je maar heel even weggeweest. Altijd vrolijk en nooit chagrijnig. Hij deed wat je vroeg en keek tegen je op: je was tenslotte zijn baas.

En dan komt het moment dat je trouwe viervoeter komt te overlijden. Een hond is niet zomaar een huisdier, een hond is een gezinslid. Een gezinslid die je onvoorwaardelijke liefde heeft gegeven, die je volledig heeft vertrouwd. Een hond verdient een waardige uitvaart. Een honden crematie mag dus niks aan ontbreken.

dog-916099_640

Hoewel een ander klein huisdier nog wel eens een plekje krijgt in de tuin, is dit voor een hond bijna niet haalbaar. Niet alleen qua grootte, maar ook qua gevoel. Sommige mensen vinden het niet prettig om bij iedere blik in de tuin geconfronteerd te worden met het verdriet.

In Nederland zijn er ruim 30 dierencrematoria, die een waardig afscheid kunnen realiseren voor je hond. Als de hond is ingeslapen bij de dierenarts, is het mogelijk dat het crematorium de hond bij de dierenarts (of thuis) ophaalt. Uiteraard kun je de hond ook zelf naar het crematorium brengen. Een kist is niet verplicht, maar er zijn volop mogelijkheden, van zelf gemaakt tot op maat gemaakt voorzien van foto’s.

De crematoria hebben vele mogelijkheden voor het nemen van afscheid. Vrijwel alles kan afgestemd worden op de wensen van de baasjes.

Er zijn twee mogelijkheden voor de crematie van de hond: collectief of individueel. Collectief houdt in dat de hond met een of meerdere dieren tegelijk wordt gecremeerd. De as wordt door het crematorium verzameld en periodiek uitgestrooid op een veld of in zee. Bij een individuele crematie van de hond kun je de as meenemen naar huis. Er zijn mooie urnen te koop die de herinnering vasthouden. Een herinnering aan een onvergetelijke trouwe vriend.

Author:

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *