Damesfietsen zijn comfortabel

Damesfietsen

Wordt de damesfiets populairder? Het lijkt er wel een beetje op, want op zich is een damesfiets eigenlijk veel gebruiksvriendelijker dan een herenfiets, terwijl strikt genomen alleen de opstap het grote verschil uitmaakt.
Dames- en herenfietsen zijn eigenlijk bijna hetzelfde, hoewel voor lange tijd de herenfiets als steviger werd beschouwd. Het heeft immers een driehoekig frame en dat maakt het rijwiel een stuk stabieler. Althans, dat was zo vanwege het gebruikte materiaal, staal en aluminium. Tegenwoordig zijn er processen, maar ook talloze andere materialen, waardoor het typische damesframe met de lage instap net zo sterk is als een traditioneel heren frame.

Damesfiets

Gemak dient de mens

Heb je wel eens een herenfiets gebruikt waarbij je voortdurend moet af- en opstappen? Het beroep van postbode heeft daar bijvoorbeeld mee te maken. Dat gaat een poosje goed, maar op een gegeven moment ga je het wel voelen. Op zich lijkt het maar een klein iets, maar je ziet de lage opstap niet alleen bij damesfietsen, maar ook bij twee andere type fietsen, die steeds populairder worden. De omafiets bestaat al wat langer als gewild model bij de jeugd, maar de transportfiets is bezig aan een opmerkelijke opmars. Je hebt ze wel als herenmodel, maar de meeste hebben toch die gemakkelijke instap en zijn dus in principe damesfietsen.

Zijn er nog meer verschillen?

Het antwoord is bevestigend, alhoewel ze niet zo opzichtig zijn als het ontbreken van een horizontale dwarsstang. Bij een damesfiets is de afstand tussen stuur en zadel meestal wat korter. Dat heeft te maken met de gemiddelde lichaamsbouw van een vrouw, die door een korter bovenlichaam en armen enige aanpassing behoeven. Zo kunnen ze gemakkelijker bij het stuur en zitten ze ook wat meer rechtop op een fiets. Dat rechtop zitten wordt ook nog eens geaccentueerd doordat het stuur iets hoger is gemonteerd om de druk op de rugspieren te verlichten.

De verschillen in lichaamsbouw bij mannen en vrouwen heeft op nog een aantal dingetjes invloed. Zo is het stuur meestal wat smaller, zijn de handvatten dunner en zitten de handremmen minder ver van die handvatten. Vrouwen hebben over het algemeen namelijk kleinere handen.

Vallen die frame- en stuurverschillen niet meteen op, het zadel doet dat meestal wel. Een dameszadel is over het algemeen wat breder, wat wederom te maken heeft met de lichaamsbouw en de gemiddeld bredere heupen van een vrouw.
Damesfietsen zijn ook wat minder zwaar, zodat ze in de omgang gemakkelijker te hanteren zijn.

Als laatste willen we ook iets zeggen over het design. We willen hierbij absoluut niet beweren dat mannen geen smaak hebben, maar de praktijk wijst nu eenmaal uit dat mannen het meer zoeken in praktische doeleinden en vrouwen naast diezelfde nuttigheid ook aandacht hebben voor hoe een fiets eruit ziet. Dat uit zich vooral in het aanbod in kleur. In het aanbod van damesfietsen zie je vooral meer keuze aan kleur en ook opvallender kleuren.
Verder is het design bij damesfietsen op uitgebreidere wijze aan te passen door accessoires.

Author: admin

Share This Post On