De zitzak geniet groeiende populariteit

Vermoedelijk denken de meeste mensen bij de term ‘zitzak’ aan een vormeloze hoop waarop je neer kunt ploffen. Het vormt zich naar je lichaam, kan dus best ontspannend zijn, maar eruit komen is een ramp, zeker voor de wat oudere medemens. Misschien dat een dergelijk beeld afkomstig is uit de 70er jaren toen deze vinding een hype was, tegenwoordig heeft men wat meer nagedacht over het concept en is het assortiment behoorlijk uitgebreid.

Zitzakken

Een zitzak is een meubelstuk, maar in tegenstelling tot andere meubels bevat het geen harde onderdelen als hout en metaal. Het heeft een omhulsel en een vulling en tezamen biedt het de mens een gerieflijke, meestal dan, manier om ontspannen te zitten, hangen en zelfs liggen. Die ontspannenheid heeft het te danken aan het feit dat zak en vulling zich vormen naar het lichaam dat erin plaats neemt. Dit geeft meteen aan dat de kwaliteit van de zitzak volledig bepaald wordt door deze twee elementen.
In plaats van de min of meer vormeloze zak zien we steeds meer voorgevormde zakken, zoals een echte stoel.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een zitzak?

• Materiaal van de zak
Er worden diverse soorten materiaal gebruikt bij de productie van zitzakken, zoals nylon, polyester en katoen. Meer duurzaam zijn leder en suède. Bij de keuze is vooral van belang waar je ze voor gebruikt, vooral binnen of misschien ook buiten.
• Vulling
De vulling is van groot belang. Het is namelijk erg belangrijk dat naast het vormen naar het lichaam de vulling ook stabiliteit en ondersteuning biedt. Over het algemeen bereikt men met piepschuim of polystyreen de beste resultaten, met een plusje als het gerecycled materiaal is.
• Vorm
Je kunt tegenwoordig kiezen uit de vrije vorm, een gewone zak als het ware, maar ook uit voorgevormde zitzakken.

Een zitzak kan een leuke aanvulling zijn op de inrichting van je woning, vooral voor kinderen levert het eindeloos plezier op. Zorg wel dat je voor kwaliteit gaat gezien het feit dat zitzakken behoorlijk wat te lijden hebben.

Author: admin

Share This Post On