Elektrische fietsen zijn stoer

De stoere elektrische fiets

Ferm, flink, groot, krachtig, geblokt, kloek, kordaat, robuust, fors, mannelijk, potig, stevig, struis, boud, dapper, doortastend, fier, macho, indruk makend.
En die kenmerken moet je dan op een fiets, een elektrische fiets, of zelfs een elektrische omafiets nog wel, toepassen???
Het is niet het eerste waar ik aan denk als het om een e-bike gaat, maar ik ben dan ook wat ouder. Het is waarschijnlijk dat stoer meer iets voor jonge mensen is, maar die zitten waarschijnlijk niet meteen te wachten op een elektrische fiets. Het is immers wel een rijwiel met ondersteuning, hoewel in dat kader die speciale elektrische fiets die 45 mag, de pedelec, wel stoer te noemen is.
Stoer mag dan deels een kwestie zijn van waarschijnlijk flinke prestaties, maar vooral van een persoonlijk gevoel.
Omdat ik niet in de schoenen kan staan van anderen, gaat het dus hier om mijn idee van een stoere elektrische fiets.
Let wel, voor mij geldt vooral het praktische gebruik van een e-fiets, maar ik zal een poging wagen. Ik heb een gewone fiets van Giant, maar dan wel weer met een afwijkende, en dus misschien wel stoer, licht blauwe kleur en apart framedesign.

De elektrische fietsen van city-bikes.nl

De elektrische fietsen van city-bikes zijn perfect voor mij, puur praktisch, geen rompslomp, gewoon degelijk. Ze ogen wel robuust, stevig, krachtig en vallen dus toch een beetje onder de term stoer. Voor mij springt de Spirit Avance N8 herenfiets eruit vanwege dat iets aparte frame, want dat vind ik wel stoer staan.

Elektrische fietsen

Andere merken dan maar

Elektrische fietsen met een middenmotor en bij voorkeur de accu tegen of in de framebuis bieden best een stoere uitstraling. De Cube Touring Hybrid One 400 is zo’n fiets of de Batavus Tria E-go 400 Wh.
Ook een factor als snelheid kan een rol spelen in de stoerheid van een fiets en bij het bladeren kwam ik de Cannondale Mavaro Neo City 2 en 4 tegen. De 2 heeft een wel heel karakteristieke bouw, smal van achteren, stevig van voren, best wel stoer. De 4 versie heeft een strak groen frame, lage instap, middenmotor en accu op de zitbuis. Die zit zeker in de categorie ‘opvallend’.
Vervolgens komen we bij Flyer elektrische fietsen en dat merk kunnen we bijna als geheel als stoer bestempelen. Apart design, krachtig, maar wel duur.

Het grappige is dat we steeds meer criteria toevoegen aan het stoer zijn van een elektrische fiets.
• Middenmotor
Accu aan het frame
• Derailleur
• Kleur
• Design
En wat me verder opvalt:
• Recht stuur
En nog een hele aparte:
• Zadel hoger dan stuur
Een hoger dan een stuur ingesteld zadel geeft de indruk van snelheid, terwijl andersom een idee geeft van oubolligheid, omdat je dan waarschijnlijk wel heel rechtop zit. Dat is niet echt stoer te noemen.

De stoerste elektrische fiets op dit moment

Wil je een fiets kopen? Heb je wel eens een elektrische fiets gezien zonder ketting? De Beixo e-slim is dus een e-fiets met een zogenaamde cardanas of cardanaandrijving. Via een ingenieus systeem is de trapas verbonden met het achterwiel via een as. Als je zoiets ziet, maakt dat indruk en dat is dan weer stoer, ja toch?

Author: admin

Share This Post On