Geen bedwantsen meenemen

Bedwantsen leven al duizenden jaren samen met mensen, maar DDT heeft ze in het westen bijna volledig uitgeroeid. Omdat de bedwants weer in opkomst zijn, is het belangrijk te onthouden waar ze vandaan komen.

Sinds 2009 is het aantal bedwantsenmeldingen in Amsterdam drastisch gestegen. Elk ongediertebestrijdingsbedrijf krijgt elke week meerdere meldingen van mensen die zeggen bedwantsen te hebben of denken dat ze bedwantsen hebben. De bedwants is in heel Europa zo goed als uitgeroeid, maar in sommige delen van de wereld komt hij nog steeds voor als gevolg van voortdurend menselijk contact.

We reizen de laatste tijd meer en verblijven niet alleen in hotels. We logeren af en toe bij mensen thuis omdat we ook de cultuur willen ontdekken. Als gevolg daarvan is de bedwants mogelijk met ons mee teruggekeerd naar Nederland. Bedwantsen zijn geen souvenir dat je mee naar huis wilt nemen. Gelukkig is een uitgebreide bedwantsenplaag vrij eenvoudig op te sporen.

Bedwantsen herkennen

Bedwantsen zijn kleine insecten die zich voeden met menselijk bloed en kunnen worden aangetroffen in beddengoed, bedomrandingen, boxsprings en andere soorten meubilair. Bedwantsen zijn roodbruin van kleur en ongeveer 5 millimeter lang. De doorschijnende kleur van pasgeboren bedwantsen, nimfen genoemd, is zichtbaar. Je kunt voorkomen dat je bedwantsen mee naar huis neemt door een snelle inspectie uit te voeren tijdens je verblijf buitenshuis. Onderzoek dus niet alleen je hotelkamer; je kunt ze ook aantreffen in caravans, campers en tenten.

Wanneer u op uw vakantiebestemming aankomt, leg uw bagage dan niet meteen op het bed. Laat ze liever op de gang of in de badkamer staan. De badkamer is zelden geteisterd door bedwantsen. Let meteen op tekenen van bedwantsen. Met sporen bedoelen we levende bedwantsen, maar ook uitwerpselen (kleine rode puntjes) en vervellingshuidjes (schillen).

Waar bevinden bedwantsen zich?

Voor sporen, controleer op de volgende plaatsen:. De naden van de matras zijn een goede plek om te beginnen. Ik weet dat dit een onaangename taak is, vooral met een oud matras, maar bedwantsen verblijven het liefst hier. In de naden tussen de lattenbodem en het bedframe. Controleer ook de achterkant als er een hoofdeinde op het bed zit. Bedwantsen verstoppen zich ook graag in de buurt van nachtkastjes en stopcontacten bij het bed.

Bedwantsen voorkomen

Het is nooit gegarandeerd dat er geen bedwantsen zijn op je vakantiebestemming, zelfs als je geen sporen vindt. Als u sporen van bedwantsen in uw kamer ontdekt, ga dan onmiddellijk naar de receptie en vraag om een andere plaats. Persoonlijk zouden wij geen aangrenzende kamer nemen; bedwantsen kunnen door de kleinste gaatjes kruipen en naar de volgende kamer migreren. Hetzelfde geldt voor een tent, caravan of camper; accepteer deze niet als u bedwantsen heeft aangetroffen.

Bedwantsen bestrijden

Een kleine besmetting en zelfs 100 bedwantsen zijn nog steeds een aanzienlijk probleem om op te sporen. Alleen specialisten zijn in staat om de kleinste tekenen van een besmetting op te sporen. Zorg er daarom voor dat u de feedback voor uw vakantiehuisje controleert. Op die manier kunt u verrassingen voorkomen. Heeft u vermoedens van bedwantsen in huis? Contact onze specialisten met spoed! Ongediertebestrijding Amsterdam helpt u graag met het bedwantsen bestrijden.

Author: admin

Share This Post On