Hoe verloopt een bezoek aan de wasstraat?

Hele dagen rijden met de auto, brengt een hoop viezigheid aan de auto. Heb je geen tijd om de auto zelf te wassen, ga dan naar de carwash in de omgeving van Etten-Leur. Zij laten jouw auto weer stralen, zonder dat het jou veel tijd kost. Wil je weten hoe het proces verloopt bij een wasstraat, lees dan verder!

Hoe bereid ik me voor op een bezoek aan de wasstraat?

Net voordat je de wasstraat inrijdt, wordt je nog geholpen door een medewerker. Let goed op voordat je in de wasstraat rijdt of je alle ramen en deuren goed dicht hebt gedaan. Vergeet niet je zijspiegels naar binnen te klappen. Steekt jouw antenne uit, vergeet dan niet die er af te halen, indien het mogelijk is. Zorg ervoor dat de ruitenwissers ook niet automatisch aan gaan tijdens de rit in de wasstraat. Vanaf het moment dat de medewerker zegt dat jij je auto stil moet laten staan, moet jij niks meer doen. Je moet dan ook niet gaan sturen of gas te geven. Het belangrijkste is om de motor te laten draaien en niet op de rem te drukken. Zet je auto in de neutraalstand. De handrem hoef je er niet op te zetten. De rit in de wasstraat duurt ongeveer vijf minuten.

Voordeel van een wasstraat

Een groot voordeel aan een wasstraat is dat de prijs voor een uitgebreide beurt relatief laag is. De wasstraat kan ook de onderkant van jouw auto reinigen, dit kan je zelf minder goed doen. Het reinigen van de onderkant van jouw auto is belangrijk, want daar blijft gemakkelijk modder onder plakken. In het modder zit vocht wat ervoor zorgt dat de auto sneller kan gaan roesten. Door af en toe met je auto door een wasstraat te rijden, heb je toch een schone auto voor weinig tot geen fysieke inspanning. Het wassen van de auto is ook goed voor de levensduur van de auto. 

Nadeel van een wasstraat

Toch zijn er plekken waar een wasstraat niet goed bij kan en een spons wel. Denk hierbij aan de deurhendel, de binnenkant en de wielkasten. Wordt deze viezigheid niet weggehaald, dan kan er roest optreden. Helaas is er nog kans dat je bij sommige (oude) wasstraten beschadiging oploopt aan je auto. Wachtrijen kunnen langer zijn dan de keren ervoor. Met pech sta je een half uur te wachten, totdat jij eindelijk aan de beurt bent.

Author: admin

Share This Post On