Kan je makkelijk zelf je huis bouwen?

Er zijn veel mensen die er het liefste voor kiezen om hun eigen huis helemaal zelf te bouwen. Dat is iets waar je een hele lange tijd trots op mag zijn en bovendien kun je het helemaal zo inrichten, zodat het helemaal past bij jou smaak. Bijvoorbeeld met mooie terrasdeuren, of een strakke overkapping. Maar is het wel mogelijk en waar moet je zoal aan denken? Denk ook goed wat jouw motivatie is om ervoor te kiezen om de woning helemaal zelf te bouwen.

Van plan om met anderen te werken?

Bedenk van tevoren hoeveel je zelf wilt doen en hoeveel je wilt uitbesteden aan andere partijen? Want opzich kan er altijd een eigen huis worden gebouwd, wanneer je alles zou uitbesteden aan andere partijen. Maar daar zit ook een prijskaartje aan en ben je daar dan nog tevreden over. Maak dus een duidelijk plan van wat er nodig is, hoeveel ben je van plan zelf te doen en zorg dat je geen zaken vergeet.

Stel een duidelijk budget op

Allereerst zet je dus exact op papier wat er allemaal nodig is en vervolgens kun je voor alles wat er gedaan moet worden een budget opstellen. Dan kun je ook meteen zien of het een rendabel project is. Wellicht is het in jouw situatie helemaal niet gunstig om de hele woning zelf te gaan bouwen. Is dat wel duidelijk het geval? Dan kun je ermee aan de slag!

Starten met het project

Neem vroegtijdig contact op met alle partijen die erbij betrokken moeten zijn, want dit zal een flinke planning zijn. Het wordt lastig als er ergens al vertraging oploopt en daardoor andere partijen ook vertraging en problemen krijgen. Bij de start zul je bovendien ook een vrij kavel gevonden en gekocht moeten hebben, want zonder grond kan het sowieso al lastig worden om te gaan bouwen!

Let op het projectmanagement

Zoals al aangegeven is het ontzettend lastig als er vertraging wordt opgelopen. Aangeraden wordt om daarom extra goed te letten op het managen van het hele bouwproject. Wanneer dat goed verloopt dan zul je ontzettend veel tijd besparen en problemen voorkomen.

 

 

Author: admin

Share This Post On