Loslaten en liefdesverdriet verwerken: geen eenvoudige opgave

bij liefdesverdriet voelt het echt alsof de grond onder je voeten vandaan wordt getrokken. Je hele wereld kan instorten. Het kan wel even duren voordat je die wereld weer opbouwt. Het kan behoorlijk lang duren voordat je gebroken hart weer heel is. Hopelijk kun je wat verder komen met deze praktische <a href=”http://www.urbanlotus.nl/liefdesverdriet.hmtl”>tips</a>.

 

  1. Besluit om los te laten

De allereerste stap is natuurlijk dat je moet willen <a href=”http://www.urbanlotus.nl/verleden-loslaten.html”>loslaten</a>. Het klinkt misschien gek, maar veel mensen zijn daar niet toe in staat omdat ze op onbewust niveau het eigenlijk niet willen. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat ze bang zijn om de pijn los te laten, want als je de pijn loslaat en je verwerkt alles, en dan ineens stadje ex voor de deur, dan ben je bang dat het nooit meer goed kan komen. En dat is natuurlijk heel moeilijk.je wil wel maar je wilt toch ook niet. Omdat je bang bent voor de gevolgen. daarom is het is belangrijk om echt een bewuste beslissing te nemen: of je het nu wil of niet je gaat het doen.

 

  1. Accepteer je gevoelens

Bij negatieve emoties hebben we vaak de neiging om ertegen te vechten. Zo ook bij liefdesverdriet. Het is onplezierig en doet veel pijn. Dus het liefst willen we er stel vanaf zijn. Gevolg is dat we afleiding zoeken in allerlei tekenen. We zoeken de oplossing buiten onszelf. Maar de oplossing ligt in onszelf. In onszelf ligt de oplossing om ons liefdesverdriet verwerken en los te laten. Hoe doe je dat dan? Door gewoon je emoties te accepteren zoals ze zijn. Je kunt bijvoorbeeld er even voor gaan zitten en <a href=”http://www.urbanlotus.nl/leren-mediteren.html”>

mediteren</a> en als een toeschouwer kijken welke emoties en gedachten is er in je opkomen. Laat ze gewoon komen en gaan als golf in de zee. Besteed er niet teveel aandacht aan je zult zien dat ze snel weer worden vervangen door andere gedachten en emoties. Begin hier heel langzaam mee. Bouw het langzaam op. In het begin is er misschien nog te intense pijn en ben je nog niet gewend om daar doorheen te gaan omdat het in onze maatschappij gebruikelijk is om er zo snel mogelijk vanaf te willen.

Author:

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *