Makkelijker aan je Motor werken.

Iedereen die een motorfiets bezit en zijn/haar machine tiptop schoon wil laten zijn, weet dat het wassen en poetsen een ware aanslag op de rug kan betekenen. En de motorrijders die (delen van) het nodige onderhoud zelf uitvoeren kennen dat ook maar al te goed. Liggend op de koude vloer met de vingers aftasten waar de olie-aftapplug zit. Om remblokjes te vervangen moet je op de grond gaan zitten. Dit zijn maar een paar voorbeelden van het ongemak dat motoronderhoud met zich mee kan brengen.

 

Zelf werken aan een fiets is zo’n probleem niet. Die zet je gewoon ondersteboven en al staande repareer je je band of span je de ketting. Ja, de fietsenmaker doet het nóg handiger; die tilt het rijwiel met kabeltjes omhoog om zonder problemen overal bij te kunnen.

Een motorfiets zet je natuurlijk niet op zijn kop en evenmin is zo’n voertuig via kabeltjes op te tillen. Nee, voor dat doel bestaat er de motorheftafel. Je rijdt je motor op die tafel, sjort ‘m veilig vast en heft de motorheftafel naar een fijn werkbare hoogte. Door vloeistof zonder inspanning onder hoge druk te brengen kan een hydraulische motorheftafel de zwaarste motoren aan. Het kan handig zijn als de hydraulische motorheftafel is voorzien van een afneembaar deel zodat je vóór- of achterwiel vrij komt.

 

Aan je motor sleutelen of poetsen gebruik makend van een motorheftafel is vele malen prettiger dan wanneer je alsmaar moet bukken of door de knieën moet. En ook je gereedschap plus onderdelen liggen overzichtelijk op het werkvlak. Eenmaal klaar met de klus, dan is het een feest om de hydraulische motorheftafel te laten zakken. Met een voldaan gevoel rijd je de motor er weer vanaf.

 

 

Author:

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *