scheermessen

Iedereen moet zich scheren, mannen scheren het gezicht en vrouwen scheren de benen. Dit gebeurd of met scheermesjes of met het scheerapparaat, maar weet u ook welk scheermes het beste is om te gebruiken?

Voor het scheren van het gezicht gebruiken mannen tegenwoordig heel vaak de wegwerp mesjes die je voor 5 euro per 10 kan kopen, maar deze mesjes zijn niet goed voor de huid. De meeste mesjes hebben geen gelstrip die de huid soepel houdt en irritatie tegengaat, dit kan er voor zorgen dat er dus irritatie optreed. Het gevoel van irritatie is zeer irritant en pijnlijk. Het gevoel blijft ook een langere tijd aanhouden als de huid beschadigd is.

Bij safety razors is dit vaak niet het probleem omdat mensen vaak een dikke laag scheerschuim gebruiken die de irritatie tegen gaat, ook hebben safety razors vaak dunnere en scherpere mesjes die er voor zorgen dat het haar er met 1 strijk afgeschoren is.

Hetzelfde geld voor de zogenoemde shavette messen. Dit zijn de ouderwetse klapmessen die ze bij de kapper tegenwoordig vaak nog gebruiken. Bij het gebruik van een shavette smeerde de persoon met de scheerkwast voldoende schuim op het gezicht zodat het mes gelijkmatig over de huid kon gaan, dit omdat het schuim de huid zacht maakt en beschermd tegen snijden. Al betekend dit niet dat er geen kans is op het snijden. Bij het scheren van het gezicht moet u altijd oppassen dat u zich niet snijdt of het mes te lang gebruikt.

the-bluebeards-revenge-shavette-scheermes1

Author:

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *