Tips voor het aanschaffen van speeltoestellen

Er zijn ontzettend veel dingen waar je rekening mee moet houden als je speeltoestellen wilt aanschaffen. Je hebt namelijk allemaal verschillende soorten en maten, en elk speeltoestel heeft weer andere voordelen. Je hebt dus ontzettend veel keuzes om te maken. In deze blog geef ik je tips die je kunnen helpen bij je keuze.

Wat voor soort speeltoestel wil je hebben?

Zoals hierboven al aangegeven zijn er ontzettend veel verschillende soorten speeltoestellen. Zorg er daarom voor dat je je eerst goed in beeld hebt, wat voor soort speeltoestel het beste past bij jouw wensen. Wil je een speeltoestel met glijbaan of liever zonder? Voor welke leeftijd moet het speeltoestel zijn? Dit soort vragen kunnen je helpen bij je keuze.

Veiligheid

Natuurlijk is veiligheid één van de belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden. Zorg ervoor dat je goede plannen maakt, om de veiligheid van de speelplaats te garanderen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede ondergrond, zodat kinderen niet hard kunnen vallen op een stenen ondergrond. Denk ook aan de omgeving rondom het speeltoestel, zorg dat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan rondom het speeltoestel.

Houten speeltoestellen

Een houten speeltoestel is een goede aanrader voor speelplaatsen. Een houten speeltoestel past perfect in een speelplaats waar veel groen aanwezig is. Gemeenten en scholen besteden steeds meer aandacht aan een groene leefomgeving, en een houten speeltoestel kan hier dus een goede toevoeging voor zijn. De houten speeltoestellen worden op maat gemaakt en hierdoor kan je dus zelf bepalen welke ontwerpen je wilt toepassen. Ook zijn de houten speeltoestellen vandalismebestendig en hebben ze een lange levensduur.

Waar moet je opletten bij het plaatsen?

Natuurlijk is het ook erg belangrijk dat het toestel goed geplaatst wordt. Je moet rekening houden met de ondergrond en je moet ervoor zorgen dat het toestel veilig kan functioneren. Een schommel neemt namelijk al snel 20 vierkante meter in beslag. Er moet dus wel genoeg ruimte zijn rondom het speeltoestel.

Hopelijk gaan deze tips je helpen bij je keuze en zullen kinderen veel plezier beleven met het speeltoestel.

Author: admin

Share This Post On