Verkeersongeval, wat nu?

Het kan iedereen overkomen: een verkeersongeluk. Het ene moment neem je rustig deel aan het verkeer en het andere moment is er een hoop getoeter, een harde knal en je ligt om de weg. Veel mensen zijn onwetend over wat de volgende stappen zijn na dit ongeluk. Hier zijn een paar van de meest belangrijke opgesomd in de hoop dat extra leed en problemen voorkomen kunnen worden.

Meteen na het ongeluk

Onmiddellijk na een ongeluk is het allereest van grootste belang dat iedereen veilig is. Dit natuurlijk om te voorkomen dat er nog meer ongelukken gebeuren direct na de eerste. Als iemand gewond is dan is het erg verstandig om 112 te bellen voor de hulpdiensten. Als iedereen veilig is het vooral belangrijk om de rest van het verkeer te laten weten dat er een ongeluk is gebeurt, zodat ze er veilig om heen kunnen rijden. Ook moeten beide partijen hun contactinformatie delen zodat het de betrokkenen in contact kunnen blijven.

Kort na het ongeluk

Als iedereen in veiligheid is gebracht, en eventueel 112 erbij is geweest, kan er naar de schade worden gekeken. Als beide partijen in overeenstemming zijn kan er een schadeformulier worden ingevuld en worden ondertekend. Als dit niet kan is bewijs en informatie verzamelen de beste optie. In deze fase van het afhandelen, is het belangrijkste om problemen te voorkomen. Zo is het niet verstandig om in discussie te gaan over de schuldvraag. Ook is het aan te raden om vooral rustig te blijven, en niet te proberen om de schadevergoeding direct te regelen. De politie moet pas worden ingeschakeld als de partijen het niet eens zijn, er een gewonde is of een betrokken partij is doorgereden.

Langere tijd na het ongeluk

Als de eerste zaken zijn afgehandeld en je weer veilig thuis bent, moet de verzekering worden ingelicht over het ongeluk. In sommige gevallen kan de afhandeling van het ongeluk erg snel gaan, met directe reparatie van het voertuig en vergoeding naar de juiste partij. Dit is niet altijd het geval echter. Het kan zijn dat de verzekeraar niet wilt uitbetalen, dat de andere partij schuld ontkent of dat je extra vergoeding wilt door opgelopen letselschade. In dit geval kan het verstandig zijn om een advocaat in te schakelen. Probeer wel een advocaat te nemen die gespecialiseerd is in het specifieke juridisch geschil waar je mee kampt. Zo kan je bij letselschade bijvoorbeeld de Letselschade advocaat Enschede inschakelen, of kan je bij verzekeringsproblemen een advocaat pakken die daarvoor is gespecialiseerd.

 

Hopelijk heb je nu een redelijk idee van wat je moet doen na een verkeersongeval. De belangrijkste tip over verkeersongevallen heb ik echter nog niet verteld: voorkom ze zo veel mogelijk. Ongevallen zijn gevaarlijk, duur en kunnen vreselijk lang duren om het af te handelen. Hopelijk hoef je nooit gebruik te maken van deze tips, want dat zou betekenen dat je heel veilig rijd!

 

Author: admin

Share This Post On