Vloerrenovatie nodig?

Wanneer is jouw vloer aan renovatie toe? Hoe kun je zien of er een vloerrenovatie moet komen en waar ligt dat aan? In dit artikel zullen we dat bespreken en de acties die je daarop volgend moet nemen (of niet). Voor de vloerrenovatie kosten moet er een offerte aangevraagd worden zodat er op maat een kostenplaatje geschetst kan worden. Dat zullen we verder niet in dit artikel bespreken, omdat de kosten per situatie uiteenlopend zijn.

De vraag wanneer uw vloer toe is aan een renovatie of zelfs aan volledige vervanging ligt aan verschillende dingen, maar er zijn eigenlijk twee oorzaken. Eén is de belasting van de vloer en twee is de afwerkingslaag. De mate van vervuiling en slijtage bepalen of de vloer toe is aan vervangen of renovatie. Dit kunt u zelf bepalen, omdat u het niet meer mooi vindt, maar u kunt er ook professional naar laten kijken. De afwerkingslaag is een beschermingslaag voor de vloer en naarmate de belasting toeneemt hoe eerder deze laag verdwijnt. We zien dus dat op de zwaar belaste delen van de vloer, deze laag als eerste weg is. Vuil, vocht en slijtage houdt het niet meer tegen en de vloer wordt dus aangetast. Dit kan lelijk worden waardoor de vloer uiteindelijk aan vervanging toe is (wanneer de vloer op verschillende plekken aangetast is en de laag op veel plekken verdwenen is). Het kan ook zo zijn dat er een paar of een stuk(ken) van de vloer aangetast is. Het zwaar belaste gedeelte van de vloer heeft schade, maar de rest van de vloer is nog in topconditie. Hierdoor is slechts een renovatie nodig van dat gedeelte van de vloer.

Deze afweging kan veel geld schelen. Bepaal dus op een juiste manier of uw vloer toe is aan een renovatie of dat er een volledig nieuwe vloer is moet. Neem gerust contact met ons op wanneer u advies nodig heeft over de eventuele vloerrenovatie of vervanging.

Author: admin

Share This Post On