Vlooien bestrijden in Rotterdam

Vlooien kunnen op elk moment van het jaar verschijnen. Als ze eenmaal binnen zijn, zullen ze niet meer uit zichzelf willen vertrekken. In de zomer krijgen we veel meer vragen over vlooienbestrijding dan in welke andere tijd van het jaar dan ook. Als men begrijpt hoe vlooien gedijen, is het gemakkelijk te begrijpen waarom. De zomervakantie nadert met rasse schreden, dus dit is het moment om te ontdekken hoe u een vreselijke verrassing bij thuiskomst kunt voorkomen.

Vlooien komen vaker voor bij mensen die een hond of kat hebben. Ook als u geen hond of kat heeft, kunnen vlooien uw huis zijn binnengedrongen doordat vorige eigenaren er wel een hadden. Vlooien hebben weinig belangstelling voor menselijk bloed. Ze zullen ons bijten, wat een proefbeet wordt genoemd. Vlooienbeten zijn kleine rode pukkeltjes op het huidoppervlak.

Vlooienoverlast huisdieren

Vlooien zijn kleine insecten die met het blote oog soms moeilijk waarneembaar zijn. Wanneer vlooien uw huisdier infecteren, krabt het zich vaker dan normaal. Bovendien bijt uw hond of kat vaker in zijn vacht. Om erachter te komen of uw huisdier vlooien heeft, kunt u hem/haar met een bepaalde kam behandelen. Als u het niet zeker weet, ga dan naar de dierenarts, ook als u niets aan de vlooien merkt. Uw hond of kat zal ongetwijfeld aanvoelen wanneer er vlooien op hem/haar zitten.

Waarom krijgen wij zoveel vlooienmeldingen na een reis? Tijdens een vakantie nemen we ons huisdier vaak mee naar het pension of vrienden. Als er beweging is, komen de vlooieneitjes pas uit. In een leeg huis is geen of weinig activiteit, daarom gaan de eitjes sluimeren en wachten. Vlooieneitjes houden een winterslaap en zijn zeer veerkrachtig; ze kunnen tot twee jaar overleven als ze met rust gelaten worden. We komen terug van vakantie of iemand komt de post op tafel zetten, en dan BOEM!!! De eitjes komen uit, en deze nieuwe vlooien worden hongerig.

Omdat het huisdier nog niet is opgehaald, zijn onze poten het eerste wat de vlooien opvalt. De “proefbeet” volgt, zoals ze beweren. U had dus vlooien voor uw reis omdat de hond of kat besmet was voor ze vertrokken. Omdat uw huisdieren nog niet thuis zijn, brengen de vlooien maar een heel klein beetje tijd door op uw benen.

Voorkomen van vlooien

Vlooien kunnen worden voorkomen door uw huisdier regelmatig te ontvlooien. Een bekwame dierenarts kan u hierbij helpen en u de juiste anti-vlooienmiddelen aanbevelen. U kunt ze ook krijgen bij een apotheek of een dierenwinkel. Onze aanbeveling is meestal om naar de dokter te gaan.

Stofzuig uw tapijten en vloerkleden regelmatig, vooral als u huisdieren hebt. Regelmatig stofzuigen verwijdert eventueel aanwezige vlooieneitjes. Vergeet niet om ook de mand van uw hond of kat te legen. Als het mogelijk is, zet het in de machine om vlooien en eitjes te doden

Vlooien bestrijden

Vlooien verdwijnen helaas niet vanzelf. Ze leggen eitjes in elk hoekje en gaatje, waardoor het moeilijk is om ze allemaal op te zuigen. Dus als uw huis is aangetast, moet u altijd een ongediertebestrijder bellen. Je kunt je huis behandelen met sprays, maar deze chemicaliën kunnen schadelijk zijn voor je huisdieren. Dan heb je misschien de kosten van vlooien bestrijden vermeden, terwijl je ook je zieke huisdier naar de dierenarts moet brengen. Wij raden Ongediertebestrijding Rotterdam aan voor een deskundige vlooienbestrijding!

Author: admin

Share This Post On