Wat is MDF?

Mdf is de afkorting van Medium Density Fibreboard. Mdf hout bestaat uit houtvezels die fijngemalen en gedroogd zijn. Het gaan hier dan ook om een medium hardheid. Wanneer je op zoek bent naar nog harder hout dan kun je kijken naar Hdf, ofwel High-Density Fibreboard. Voor Mdf hout wordt veelal gebruik gemaakt van resthout.

Gebruikerstoepassingen

Vanaf de jaren 70 wordt Mdf hout veel gebruikt in Europa. Inmiddels is het hout stukken verbeterd ten opzichte van toen. Tegenwoordig kun je Mdf gebruiken voor bijvoorbeeld meubels, speelgoed en vloeren. Voor houten vloeren zijn er natuurlijk ook plinten nodig, de zogenaamde Mdf plinten.

Gebruikersgemak

Mdf is goed te bewerken hout. Je kunt het gemakkelijk zagen of freezen zonder dat het afbrokkelt of afsplintert. Ook kun je het goed schilderen. MDF plinten kunnen daardoor ook gemakkelijk aan de vloer worden bevestigd met een schroef of een spijker. De plinten zullen namelijk niet lelijk worden. Wat wel een puntje van aandacht is, bij Mdf hout, is dat normaal Mdf hout niet tegen vocht kan. Gelukkig is hier wel speciaal Mdf hout voor ontworpen.

Soorten Mdf hout

Standaard Mdf hout herken je aan de lichtbruine kleur. Maar er zijn nog veel meer soorten. MDF V313 is bijvoorbeeld waterwerend en MDF Ecologique bevat geen Formaldehyde.

 

plinten

Author:

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *