Wat moet er geregeld worden bij het overlijden?

Bij het overlijden van een dierbare komt er erg veel bij kijken, er bestaat de mogelijkheid om helemaal zelf de uitvaart te regelen. Wil u toch wat meer rust creëren in deze periode, neem dan gerust op met Uitvaartverzorging Lochem, deze zullen u in een fijne en professionele manier ondersteunen.

Voor het officieel vaststellen van het overlijden is er een zogenoemd A en B verklaring nodig. Als de huisarts het overlijden heeft vastgesteld zal je deze A en B verklaring krijgen. Deze verklaring heeft u later nodig bij het aangeven bij de burgerlijk stand.

Volgens de Nederlandse wetgeving is het verplicht om bij een begrafenis of crematie de overledenen in uitvaartkist plaatsen. Hier zijn wel diverse mogelijkheden in, van het gebruik van doeken tot aan tropische houtsoorten. Hier is veel variatie in mogelijk, Uitvaart Lochem kan u goed ondersteunen in uw keuze.

Ook kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van een stevig katoenen doek. Hier bij moet wel worden vermeld dat de overledene niet volledig bedekt is en niet zichtbaar en het gebruikte materiaal gemakkelijk afbreekbaar is.

Vervolgens ligt het bij de begraafplaats of crematorium of ze de desbetreffende materialen ook accepteren. Crematoria accepteren namelijk niet alle materialen, dit is in verband met eventueel brandgevaar.

lochem

Author:

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *